logo
logo

Sôk

Du är här:

  • Hem
  • PUB Stockholm

PUB Stockholm

Anrikt varuhus med toppmodernt brandlarm

Det anrika varuhuset PUB i centrala Stockholm genomgick en rejäl ansiktslyftning och valde i samband med detta att installera ett toppmodernt brandlarm- och nödbelysningssystem från Eltek Fire & Safety. Som nödbelysningsarmatur har man valdes vår exklusiva modell Astrolux, utformad helt i rostfritt stål, vilket gör sig utmärkt i designkrävande miljöer.

Brandlarmet installeras av vår samarbetspartner Confidence Sweden och omfattar över 500 brandlarmsdetektorer samt ett FireWin grafiskt presentationssystem,

"Det är en stor framgång för oss, både på grund av att det handlar om det välkända varuhuset PUB och på grund av ordervärdet", säger Kjell Stensiö, produktansvarig på Confidence Sweden. Det blir en utmaning att installera högteknologiska brand- och utrymningslarm i lokaler med anor från 1880-talet.

Brandlarmet är kopplat till en central terminal som alltid är bemannad av väktare. Det är ett så kallat överordnat och adresserat system som även har en grafisk lösning kopplad till brandlarmet. Det innebär att när en branddetektor identifierar ett larm visas en planritning av det aktuella området. Vaktpersonalen kan på så vis snabbt och enkelt övervaka och manövrera anläggningen samt gå igenom hela våningsplan för att hitta eventuellt instängda människor.

Enligt PUB´s varuhuschef Tommy Johansson har man priorterat säkerhetstänkandet i ombyggnadsprojektet, då varuhuset utsattes för en brand för ett par år sedan.

Installationen av brand- och utrymningslarmet inleddes i mitten av maj och följer den övergripande ombyggnadsplanen för PUB. Arbetet stod färdigt sommaren 2008

Contact Info:
Honeywell Life Safety AS
Gustavslundsvägen 131, 167 51 Bromma
+46 8 775 55 00
lifesafety.sweden@honeywell.com
 
        

               
                      


 

 

 

Connect With Us:
  1. Norway
  2. Sweden
  3. Denmark
   
     
  Honeywell Privacy Statement
Cookie Notice
Global Unsubscribe
 
  © Honeywell Life Safety AS - 2021